top of page

10 DINGEN OM TE OVERWEGEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN VOERMENWAGEN

1. DE ZEKERHEID OM IEDERE DAG EEN CONSTANT, HOOGWAARDIG RANTSOEN TE MAKEN

Een voermengwagen moet over de juiste technologie beschikken, die nodig is om de juiste hoeveelheden te laden en het mengproces goed te sturen. Denk hierbij aan correct wegen, de juiste mengtijden enz. Bij voorkeur is een mengwagen zo geautomatiseerd, dat ongeacht wie er voert, het resultaat goed is. Voerefficiëntie staat hierbij centraal.

2. DE DEGELIJKHEID EN BETROUWBAARHEID VAN DE MACHINE

Het is belangrijk dat een voermengwagen een robuuste, degelijke reputatie heeft. Hij moet aan twee kanten voer kunnen uitdoseren en gemakkelijk te bedienen zijn. Daarvoor bent u bij KEENAN aan het juiste adres.

3. BEWEZEN IN DE PRAKTIJK EN EEN ENORME VERBETERING VAN VOEREFFICIËNTIE

Een KEENAN voermengwagen zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de voerefficiëntie, melkgift en vaste stoffen, en vermindert daarnaast de voerverspilling en methaanproductie. Dit leidt tot een duidelijke verhoging van de marge per koe.

4. ALLE TYPEN RUWVOER KUNNEN VERWERKEN

Een voermengwagen moet flexibel zijn en alle type grondstoffen en ook balen kunnen verwerken. Denk hierbij aan bieten, aardappelen, maar ook vochtige bestanddelen zoals melasse en water. De KEENAN techniek snijdt en mengt het allemaal snel en nauwkeurig.

5. VRIENDELIJK MENGEN VOOR BEHOUD VOERKWALITEIT

Het is belangrijk dat voermengwagens de voerbestanddelen niet vermalen of beschadigen. Het unieke peddelsysteem van KEENAN geeft een goede homogene menging zonder voerdeeltjes te beschadigen. Zo blijft de structuur behouden.

6. GESCHIKT VOOR KLEINE HOEVEELHEDEN

De KEENAN voermengwagens zijn geschikt voor kleine hoeveelheden. Daardoor kunt u speciale homogene, structuurrijke mengsels maken voor droogstaande koeien en ook voor kalveren.

7. BESCHIKBARE NUTRITIONELE ONDERSTEUNING

Kan de voermengwagenleverancier u ondersteunen met nutritionele kennis en u helpen om de rantsoenefficiëntie te verhogen en het rendement van uw bedrijf te verbeteren. Voor KEENAN is dit een vanzelfsprekendheid.

8. SERVICE VAN DE ORGANISATIE

Omdat je een voermengwagen iedere dag nodig hebt is het belangrijk om verzekerd te zijn van een goede servicedienst en een snelle beschikbaarheid van onderdelen. Reden voor KEENAN om door heel Nederland en Vlaanderen 11 professionele servicepunten te organiseren. Zij zijn snel bij u op het erf en beschikken over de benodigde kennis en onderdelen.

9. BENODIGD VERMOGEN EN BRANDSTOFVERBRUIK

Door de eenvoudige aandrijftechniek die relatief weinig vermogen vraagt kunt u met KEENAN voermengwagens behoorlijk wat brandstof besparen. Veehouder Paul Millican ruilde zijn 2 vijzel voermengwagen voor een iets grotere KEENAN MechFiber380 en bespaarde 50% in zijn brandstofverbruik. “Voor onze voermengwagen staat een 120 PK tractor. Voorheen vulde ik de tank elke week. Nu eens per 2 weken. Dit scheelt mij zo’n 7000 liter diesel per jaar. Een mooie besparing".

10. EENVOUD VAN DE AANDRIJFTECHNIEK

De eenvoudige aandrijving van KEENAN voermengwagens zonder versnellingsbak maakt de kans op technische storingen fors minder.

< TERUG

bottom of page