top of page
J18842 - KEENAN - Updating Dutch website images-header.jpg

DE MECHFIBERMIX-

VOER MET EEN NATUURLIJKE STRUCTUUR

Onafhankelijke tests laten keer op keer zien dat de structuur in het voer in MechFiber optimaal behouden blijft. Hierdoor wordt herkauwen gestimuleerd, neemt de energie opname bij het vee toe en wordt de efficiëntie van de voerconversie gemaximaliseerd.

MechFiber 13.jpg

WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: MECHFIBER WERKT

Talloze wetenschappelijke studies* hebben  bevestigd wat we bij KEENAN al tientallen jaren weten: met MechFiber neemt de ensgezondheid toe, wat resulteert in een productievere veestapel.

Herd health results Dutch_13%_1.jpg

Professor Drackley van de University of Illinois constateert ook “substantiële verbeteringen in de gezondheid van de dieren” in de vorm van:

 • Consistentere voeropname

 • Minder fluctuaties in de body condition score

 • Verbeterde persistentie van de lactatie

 • Minder leververvetting

TECHNISCHE VOORDELEN

De KEENAN-voermengwagens beschikt over een uniek 2-kamersysteem met een mengkamer én een afzonderlijke uitvoerkamer. Samen met de haspel met zes peddels en ons gepatenteerde vaste messen-systeem staat dit 2-kamersysteem garant voor een efficiënte productie van MechFiber: het unieke luchtige mengsel van KEENAN.

 

 • Mengkamer bestaande uit een haspel met zes peddels met vast gemonteerde messen op de bodem

 • De peddels komen langzaam omhoog en draaien detoegevoegde materialen rond tussen de messen, waardoor voedercomponenten tot een optimale lengte worden gesneden zonder de structuur aan te tasten. Hierdoor ontstaat een mengsel met de juiste snijlengte en structuur voor een optimale pensgezondheid

 • De twee kamers worden van elkaar gescheiden door een VFC-deur die opengaat zodra het voer is gemengd en klaar is om via de uitvoerkamer te worden gelost

 • De vijzel in de uitvoervijzel zorgt ervoor dat het voergelijkmatig voor de dieren wordt verdeeld. Bij  traditionele voermengwagens bevindt de vijzel zich in de mengkamer. Hierdoor kan fysieke schade aan het voer ontstaan, waardoor de mengkwaliteit in het geding komt.

 • De KEENAN Controller is via het internet met met onze InTouch-monitoringsoftware verbonden. Deze registreert en communiceert het gewicht van de ingrediënten, voeding, rotaties, mengsnelheid en
  mengnauwkeurigheid. Onze adviseurs monitoren deze informatie dagelijks om problemen op de boerderij voor te zijn

J18842---KEENAN---Updating-Dutch-website-image2.jpg
bottom of page