top of page

KUNNEN KEENAN VOERMENGWAGENS OMGAAN MET BALEN?

Speciaal voor gebruikers die veel ronde en/of vierkante balen willen verwerken heeft KEENAN de ‘BalenProfi’ ontwikkeld. Deze unit kan zowel op nieuwe als gebruikte voermengwagens worden gemonteerd.

De BalenProfi bestaat uit een speciaal metalen rek dat op de open bovenzijde van de mengkamer wordt gemonteerd. Hier wordt de baal opgelegd, waarna deze vervolgens gefaseerd aan de ronddraaiende peddels wordt aangeboden. Delen van de baal die in de mengkamer terecht komen, worden vervolgens door de vaste messen in de mengkamer verder verwerkt en gemengd. Zo duurt het minder dan 2 minuten om een complete baal goed te verwerken. Zo ben je ervan verzekerd dat de gehele baal voorverwerkt de uitvoerkamer binnenkomt.

Grote voordelen van de BalenProfi zijn: het lage vermogen dat nodig is en het lage brandstofvebruik. Dit terwijl er bij verticale vijzelsystemen, waar hele balen in de mengkamer worden aangeboden, een enorme druk op de aandrijflijnen ontstaat. Dit vraagt veel meer motorvermogen en dus ook brandstof.

< TERUG

bottom of page