top of page

KEENAN presenteerde haar eerste zelfrijdende voermengwagen op de SIMA in Parijs

Parijs - Op de SIMA-beurs in de Franse hoofdstad, presenteerde KEENAN onlangs haar nieuwste innovatie; de KEENAN Mechfiber345SP. Dit is de eerste zelfrijdende voermengwagen van KEENAN. Met deze innovatie geeft KEENAN invulling aan de nieuw ingeslagen weg sinds de overname door Alltech in april 2016 en de samenwerking met het Italiaanse Storti.

Klanten van KEENAN hebben best lang moeten wachten op de eerste zelfrijdende MechFiber machine. Dit komt omdat KEENAN de tijd heeft genomen om het ontwerp te perfectioneren en zo de allerbeste machine te kunnen leveren. Uitgangspunt was dat de zelfrijder minimaal dezelfde mengprestaties moest leveren dan de overige KEENAN voermengwagens. Uitdagingen vormde hierbij de laadtechniek en het grote volume. De laad en freestechniek van partner Storti bood gelukkig uitkomst en is daarom terug te vinden op de nieuwe zelfrijder.

“Toen we onze samenwerking met Storti bekend maakte, dachten sommige dat het ons te doen was om de verticale vijzel van Storti aan onze productlijn toe te voegen. Maar het ging ons vooral om de Storti frees- en laadtechniek”, zegt KEENAN-directeur Robbie Walker. “KEENAN en Storti hebben samen veel kennis gedeeld en lang gesproken over de ontwikkeling van deze nieuwe zelfladende en zelfrijdende voermengwagen. De machine mocht de structuur namelijk niet aantasten en moest de door ons gewenste MechFiber-mengkwaliteit realiseren.”

De Storti freeskop-technologie maakt het mogelijk om een groot aantal componenten snel te laden zonder dat er schade wordt aangericht aan zowel de te laden als de achterblijvende grondstoffen. De freeskop en de peddels vormen samen een unieke combinatie, die zelfs bij het meest compacte ruwvoer de structuurwaarde weet te behouden. De freeskop is ontworpen met aandacht voor snelheid, precisie en veelzijdigheid. De exacte positie van de bladen en de positie ten opzichte van het laadkanaal stellen de freeskop in staat om in beide richtingen te roteren. Zo kan de frees zelfs achteruit draaien als dat nodig is. Mede door de snel draaiende transportband kan het systeem snel laden.

De KEENAN MechFiberSP is leverbaar met linkse of rechtse uitvoerklep en de wagen lost via een verstelbare transportband, die zorgt voor een constante uitvoer van het gemixte rantsoen. Voor 2017 en 2018 staat ook de productie van een 16 en 20 kuub zelfrijders gepland. De voermengwagens zijn beschikbaar in zowel 25 km/uur als een 40 km/uur variant. De KEENAN MechFiberSP is zo ontworpen dat deze weinig onderhoud vergt. De overbrenging van de motor naar het mengsysteem is zo ontworpen dat bijna de volledige kracht van de motor overgebracht wordt naar het mengsysteem. Dit zorgt voor een brandstofbesparing die kan oplopen tot wel 25 procent.

Via de KEENAN InTouch control box is de KEENAN MechFiberSP verbonden met het KEENAN InTouch hoofdkantoor. Dit zorgt er voor dat er altijd actueel voeradvies en een optimale rantsoensamenstelling beschikbaar is. KEENAN InTouch heeft zich bewezen in het leveren van constante rantsoensamenstelling en mengprotocol, wat er voor zorgt dat de melkproductie en de gehaltes verbeteren en er een betere veegezondheid is met een continue monitoring en controle van de voerkosten.

“Met de introductie van onze zelfrijder bieden wij als KEENAN een heel complete range voeroplossingen. Veehouders kunnen kiezen voor een voermengwagen met de horizontale MechFiber peddels en een zelfrijdende voerwagen tot aan wagens met twee of drie verticale mengvijzels”, zegt Walker. “Dit geeft onze klanten het vertrouwen dat wij veel kennis in huis hebben, in staat zijn om maatwerk te leveren en ook hebben voor detail. Zo komen wij samen tot de beste kwaliteit machines en een optimale rantsoensamenstelling."


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page